1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. eendenborst met vijfkruidenpoeder

eendenborst met vijfkruidenpoeder

Door: smullen_met_mireille

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-1999

Ingrediënten


*4 kleine eendenborstjes
*zout en peper
*2 1/2 theelepels vijfkruidenpoeder
*35 gram boter
*12 dunne lente uitjes, in stukken van 5 centimeter
*2 tot 3 stronkjes witlof, de blaadjes losgesneden
*1 tot 2 theelepels donkere basterdsuiker
*2 eetlepels olie
*2 teentjes knoflook
*1 eetlepels geraspte gemberwortel
*2 lente uitjes, fijngesneden
*3 1/2 deciliter kippenbouillon
*2 gedroogde shii-take, verkruimeld
*1/2 eetlepel hoisinsaus
*1 theelepel sambal oelek
*1/2 eetlepel lichte sojasaus



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De olie verhitten en de knoflook, gemberwortel en lente ui hierin 4 minuten zachtjes bakken. De bouillon, shii-take, hoisinsaus, sambal oelek, sojasaus en ? theelepel vijfkruidenpoeder toevoegen en de saus op zacht vuur laten indampen tot er nog 2 deciliter over is.
De saus zeven en met zout op smak brengen.
De vette kant van de eendenborst kruislings insnijden. De eend met zout, peper en vijfkruidenpoeder inwrijven en met de vette kant naar beneden in de koekenpan met anti aanbaklaag in 10 minuten bakken tot het vet knapperig is. De eend omkeren en de vleeskant nog 3 tot 4 minuten bakken. De eend 5 minuten op een warme plaats laten rusten. De saus op zacht vuur verwarmen. De boter verhitten en de lente ui en witlof hierin 2 tot 3 minuten bakken onder regelmatig omscheppen. De suiker toevoegen en de groenten onder roeren blijven verwarmen tot ze licht gecaramelliseerd maar niet bruin zijn. De eend in plakjes snijden en serveren met de saus van lente ui en witlof.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen_met_mireille
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top