1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Andalusische sperziebonen

Andalusische sperziebonen

Door: gerdabril

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gr sperziebonen; zout; 8 tomaten; 4 el olijfolie; 100 gr blokjes spek; 1 ui; 1 teentje knoflook; gehakte tijm



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boontjes afhalen, in water met wat zout 10 min koken, uit laten lekken.
Tomaten pellen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Olijfolie verhitten en het spek daarin bros bakken.
De ui snipperen en de knoflook met wat zout fijn wrijven. Beide bij het spek doen. De bonen, de stukjes tomaat en tijm toevoegen. 15 min stoven.

Serveertip

Met peterselie-aardappelen en een lekker stuk vlees/gevogelte of vis.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top