Salade met asperges, eieren en kaas (maaltijdsalade)

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g asperges, schoongemaakt;
zout;
4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;
200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
3 eetl. mayonaise;
2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;
versgemalen witte peper;
2 eetl. fijngehakte peterselie;
200 g gemengde sla;
2 eetl, fijngesneden bieslook;
evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm. Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar. Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor. Schep de saus door de ingrediënten in de kom. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop. Bestrooi de salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten bij.

Bron

onbekend

Serveertip

TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.

Laatste reacties

Cindy50 avatar
Cindy50 30-05-2016

Smaken passen zeer goed bijeen. Om het nog iets calorie-armer te maken heb ik de griekse yoghurt vervangen door magere yoghurt, slechts twee eetlepels mayonaise en light kaas (17%). Daarnaast heb ik in de plaats van brood het gerecht met viande de grizon opgediend.

anita4 avatar
anita4 15-04-2011

lijkt me heel lekker, en is weer eens iets anders met asperges, ik zet het favo gr. van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten