linzenvlaai van Oma Wis

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2008

Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 gr bloem.
200 gr boter.( niet smelten)
200 gr witte basterdsuiker.
1ei.
2 thl bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker.
400 gr Abrikozen compot (Boerenbond).

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer met kneedhaak en bakplaat.en grote kom.

Voorbereiding

Alle droge ingrediënten in een kom goed mengen.
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.

Bereidingswijze

Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op stand 5 in 40 minuten

Bron

gekregen van Oma Wis uit Eijsden

Serveertip

Voor de liefhebbers spuiten wij er slagroom (uit spuitbus)op

Laatste reacties

janenmia avatar
janenmia 29-05-2008

Beste Nenadog,er komen geen linzen in het deeg,de naam is afkomsig van de stad Linz in oostenrijk waar deze vlaai voor het eerst werd gemaakt.U kunt deze vlaai ook maken met gistdeeg of zelfrijzend bakmeel,máár dan wordt de smaak anders.

nenadog avatar
nenadog 25-05-2008

Vraag: Waarom heet het linzenvlaai als er helemaal geen linzen inzitten? Ik heb ooit in Limburg wel een keer een vlaai gekocht waarvan het deeg van linzenmeel was gemaakt. Moet deze vlaai daar ook van gemaakt worden? Met vr.gr. Nenadog

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten