1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. linzenvlaai van Oma Wis

linzenvlaai van Oma Wis

Door: janenmia

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2008

Ingrediënten 8 personen


400 gr bloem.
200 gr boter.( niet smelten)
200 gr witte basterdsuiker.
1ei.
2 thl bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker.
400 gr Abrikozen compot (Boerenbond).


Verder heb je nodig


Mixer met kneedhaak en bakplaat.en grote kom.


Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle droge ingrediënten in een kom goed mengen.
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.

Bereidingswijze

Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op stand 5 in 40 minuten

Serveertip

Voor de liefhebbers spuiten wij er slagroom (uit spuitbus)op

Bron

Gekregen van Oma Wis uit Eijsden



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janenmia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top