400 gr bloem.
200 gr boter.( niet smelten)
200 gr witte basterdsuiker.
1ei.
2 thl bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker.
400 gr Abrikozen compot (Boerenbond).
Mixer met kneedhaak en bakplaat.en grote kom.
Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.
Alle droge ingrediënten in een kom goed mengen.
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.
Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op stand 5 in 40 minuten
Voor de liefhebbers spuiten wij er slagroom (uit spuitbus)op
Gekregen van Oma Wis uit Eijsden
janenmia 29-05-2008
Beste Nenadog,er komen geen linzen in het deeg,de naam is afkomsig van de stad Linz in oostenrijk waar deze vlaai voor het eerst werd
gemaakt.U kunt deze vlaai ook maken met gistdeeg of zelfrijzend bakmeel,máár dan wordt de smaak anders.
nenadog 25-05-2008
Vraag: Waarom heet het linzenvlaai als er helemaal geen linzen inzitten? Ik heb ooit in Limburg wel een keer een vlaai gekocht waarvan het deeg van linzenmeel was gemaakt. Moet deze vlaai daar ook van gemaakt worden?
Met vr.gr. Nenadog