1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: webredactie

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2008

Ingrediënten 10 personen


Ingrediënten: (10 personen)
1 kg. Aardappels
6 eieren
0,5 bosje bieslook
0,6 liter slagroom
1 teen knoflook
Zout en peper
Geraspte kaas (Emmentaler)


Aardappelgratin
Aardappelgratin

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijdt deze in gelijkmatige plakken van 0,5 cm dik.
Zet de aardappels op in een ruime pan met heet water en zeezout.
Zodra het water kookt de aardappels afgieten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de room met de eieren, de gehakte bieslook en breng dit
op smaak met zout en peper.
Vul 1 persoons schaaltjes met aardappel, giet hier het room-ei mengsel op
totdat de aardappels net onder staan.
Bestrooi de taartjes met wat kaas.
Bak de taartjes in 20 minuten gaar

Bron

Kookstudio Pats kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top