1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Tomatenchutney
  6. Pakoras

Pakoras

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2008

Ingrediënten 10 personen


Beslag:
150 gr. bloem
150 gr. kikkererwtenmeel
2½ theel. zout
2 eetl. kalinji-zaad (nigella-zaad)
¼ theel. cayennepeper
1 theel. kurkuma
½ theel. asafoetida
ongeveer 2½ dl koud water

700 gr. groenten, in plakken of roosjes van gelijke grootte
ghi of olie om in te frituren



Pakoras
Pakoras
Pakoras
Pakoras

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

Pakora`s kunnen van bijna elke groente gemaakt worden. Bloemkoolroosjes, plakken aubergine, courgette, aardappel of knolselderij lenen zich er allemaal prima voor. U kunt ook heerlijke pakora`s maken met plakjes panir. Pakora`s zijn een welkome aanvulling bij elke maaltijd en bijzonder geschikt als snack. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en gaan heel goed samen met een tomatenchutney.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het kikkererwtenmeel en de bloem in een grote kom en voeg de specerijen en het zout toe. Klop er met een garde langzaam het water doorheen, tot u een glad beslag hebt dat net dik genoeg is om de groenten gelijkmatig mee te bedekken. Snij alle groenten voor u de ghi (of olie) verhit.
Zet de ghi op een matig hoge vlam. De ghi is heet genoeg als een druppel beslag die u er in laat vallen meteen naar boven komt en begint te sputteren. Doe nu een handvol van de stukjes groente in het beslag en bedek ze er goed mee. Doe er één soort groente per keer in - ook moet u elk soort apart frituren. Haal de stukjes één voor één uit het beslag en doe ze snel in de hete ghi tot het oppervlak van de ghi vol is met pakora`s. Frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn van buiten en gaar van binnen.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Rada`s Kookstudio



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top