apple crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2008

apple crumble. heel lekker met vanillevla en of vanilleroomijs ik maak dit voor moederdag mijn broertjes zijn er dol op:)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
450 gram appelen,
50 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel
200 gram boter
150 gram witte suiker
300 gram bloem (beetje veel ik ga het nu met minder proberen denk dat 200 beter is)
eventueel
rozijntjes
heel klein beetje amandelaroma
druppeltje citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote ronde ovenschaal , dunschiller

Voorbereiding

schil de appels en snijd ze in stukjes.
weeg de suiker en boter af
vet de ovenschaal in met boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Bron

http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=122

Serveertip

lekker met vanilleijs of vanillevla

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten