Griekse Mixed mixed grill

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2008

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish.
But i bet u love it!

8 personen
Inhoud Recept
* griekse salade
* Gepofte aardappel met kaassaus
* Tzazikki saus
* Rode rijst
* Suzuki (griekse hamburger)
* Souflaki spiezen
* Gyros

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Griekse Salade

ingrediente :

* 500 gr Tomaten
* 2 komkommmers
* 2 Parika`s
* 2 Rode uitjes
* een blokje Fetta Kaas

Tzazikki saus

Ingrediente :

* 2 komkommers
* 500 ml Bulgaarse Jogart
* 500 ml kwark
* snufje zout / peper
* Dille
* 4 teentjes Knoflook

GYROS

* 1 kg Gyrosvlees ( kan kan en klaar zoniet gebruik dan varkensvlees en snij deze in reepjes)
* Gyros kruiden
* 2 Rode uitjes
* Orgeano
* thym
* scheutje olijfoli
* 8 pita broodjes

Souflaki spiezen

Ingrediente :

* 700 gr Varkensfiletlapjes (blijven het mals)
* Gyros kruiden
* Oregano
* tijm
* Cayenne peper
* scheutje olijfoli
* satestokjes of spiesjes

Suzuki (grieksehamburger)

Ingrediente :

* 500 gr rundergehakt
* gyros kruiden
* 2 teentjes knoflook
* Panneer meel
* Peterseli
* Fetta kaas
* 1 ei
Rode Rijst

ingrediente :

* 1 pak rijst (lange korrel)
* 2 kleine of 1 groot blik tomatenpuree
* 1 ui
* olijfoli
* Boulliblokje (groente)
* teentje knoflook
* 200 ml water oplossen van het bouilleblokje
* ongeveer 4/5 kopjes water om de rijst te laten garen

Gepofte Aarappel met kaasaus

Ingrediente :

* 8 grote binten
* 1 bakje roomkaas (st moretz)
* 200 ml Creme Fresh
* zakje geraspe kaas
* peper/ zout
* aliuminium foli


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan, koekenpan, oven

Bereidingswijze

Werkwijze griekse salade :
Werkwijze : Snij de tomaten in kleine Partjes
Halveer de komkommer en snij ze doormidden en snij er blokjes van
Snijd de parika doormidden ontpit deze snij deze ietsje grover in reepjes.
snij de rode ui in ringen en de fetta in blokjes dan heb je een heerlijke Griekse salade kan het eventueel combineren met olijven.

werkwijze Tzazikkie saus

Voeg Jogart en kwark bijelkaar in een schaal
schil de komkommers en rasp deze en vergriet.
laat deze even goed uitlekken en voeg het mengsel.perse een de teentjes knoflook en doe deze ook bij het mengsel, Hak de de dillen fijn
en voeg deze bij de saus
en breng de saus nog meer op smaak met wat
peper en zout. deze saus is lekker combineren met Salade of met het vlees!

Werkwijze Gyros ;

Werkwijze : snij het varkensvlees in reepjes (indien nodig)
doe deze even in een schaal met een scheutje olijfoli voeg de gyroskruiden en andere kruiden toe en laat deze even intrekken,
voorverwarm de oven alvast op 200 grade
snij de tussentijd de uien en voeg deze ook bij het vlees.
als die alles klaar is verhit dan wat olijfoli in een koekenpan en bak deze gaar.
bak ook intussen de pitabroodjes gedurende 8/9 min af.

werkwijze souflaki spiezen

Werkwijze : Snij het vlees in grove blokjes
en doe deze in een schaal.
breng het vlees op smaakt de alle kruiden
doe een scheutje olijfoli bij vlees en meng deze doorelkaar.
laat deze even 10 min intrekken
en rijg daarna de blokjes vlees aan een speisjes
3/4 blokjes per spies.
dit gedaan grill deze dan om en om op een grillpan of bakplaat, tot ze goed gaar zijn

werkwijze Suzuki

werkwijze :

Doe het gehakt in een schaal
voeg de kruiden, knoflook paneermeel en het ei bij elkaar.
snij intussen tijd de peterseli en de fetta in blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.
en kneed dit goed elkaar, mocht het nog een beetje uitkaar vallen voeg dan wat meer paneermeel bij het vlees tot het 1 massa word en niet uitelkaar valt en maak er een bal van .
Pak nu steeds een stukje van het gehakt af (beetje zelfde grote ) en maak hier een kleinere bal van en druk die tussen je handen voorzichtyig een beetje fijner, zodan een ovaalvorm krijgt en leg deze op een bord totdat ze allemaal gemaakt zijn.
Bak deze allemaal om en om op bakplaat gaar

werkwijze Rode rijst

Werkwijze :

Verhit een diepe hapjespan met olifolie en voeg het pak rijst toe , bak deze glazig
snippper een uitje voeg deze bij de rijst en bak deze mee,laat een bouilleblok oplossen in het water en roer deze even goed door met garde totdat deze goed is opgelost en voeg deze ook bij de rijst en voeg dan ook andere water toe.
en laat dit even inkoken voeg als laatste de tomatenpuree toe en meng dit door de rijst massa
indien nodig voeg nodig water bij tot de rijst helemaal goed doorgekookt is , Tip : kook dit alles op een laagvuur

werkwijze gepofte aardappel met kaas saus

Serveertip

heel goed te combineren met friet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 24-05-2021

Dank je wel voor je enorme hoeveelheid werk! :)

Raziel87 avatar
Raziel87 18-10-2013

Heerlijk recept! heb dit al enkele malen voor mijn vriendin gekookt.

Raziel87 avatar
Raziel87 18-10-2013

Heerlijk recept! heb dit al enkele malen voor mijn vriendin gekookt.

karin11213 avatar
karin11213 20-06-2012

ga het uit proberen, dank je wel

lucie_1964 avatar
lucie_1964 30-05-2010

waar vind ik het recept van de gepofte aardappel van het Griekse mixed grill

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten