Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse Mixed mixed grill

Griekse Mixed mixed grill

Door: ramona_made1978

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2008

Ingrediënten 8 personen


Griekse Salade

ingrediente :

* 500 gr Tomaten
* 2 komkommmers
* 2 Parika`s
* 2 Rode uitjes
* een blokje Fetta Kaas

Tzazikki saus

Ingrediente :

* 2 komkommers
* 500 ml Bulgaarse Jogart
* 500 ml kwark
* snufje zout / peper
* Dille
* 4 teentjes Knoflook

GYROS

* 1 kg Gyrosvlees ( kan kan en klaar zoniet gebruik dan varkensvlees en snij deze in reepjes)
* Gyros kruiden
* 2 Rode uitjes
* Orgeano
* thym
* scheutje olijfoli
* 8 pita broodjes

Souflaki spiezen

Ingrediente :

* 700 gr Varkensfiletlapjes (blijven het mals)
* Gyros kruiden
* Oregano
* tijm
* Cayenne peper
* scheutje olijfoli
* satestokjes of spiesjes

Suzuki (grieksehamburger)

Ingrediente :

* 500 gr rundergehakt
* gyros kruiden
* 2 teentjes knoflook
* Panneer meel
* Peterseli
* Fetta kaas
* 1 ei
Rode Rijst

ingrediente :

* 1 pak rijst (lange korrel)
* 2 kleine of 1 groot blik tomatenpuree
* 1 ui
* olijfoli
* Boulliblokje (groente)
* teentje knoflook
* 200 ml water oplossen van het bouilleblokje
* ongeveer 4/5 kopjes water om de rijst te laten garen

Gepofte Aarappel met kaasaus

Ingrediente :

* 8 grote binten
* 1 bakje roomkaas (st moretz)
* 200 ml Creme Fresh
* zakje geraspe kaas
* peper/ zout
* aliuminium foli



Verder heb je nodig


Grillpan, koekenpan, oven

Griekse Mixed mixed grill
Griekse Mixed mixed grill
Griekse Mixed mixed grill
Griekse Mixed mixed grill

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish.
But i bet u love it!

8 personen
Inhoud Recept
* griekse salade
* Gepofte aardappel met kaassaus
* Tzazikki saus
* Rode rijst
* Suzuki (griekse hamburger)
* Souflaki spiezen
* Gyros

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Werkwijze griekse salade :
Werkwijze : Snij de tomaten in kleine Partjes
Halveer de komkommer en snij ze doormidden en snij er blokjes van
Snijd de parika doormidden ontpit deze snij deze ietsje grover in reepjes.
snij de rode ui in ringen en de fetta in blokjes dan heb je een heerlijke Griekse salade kan het eventueel combineren met olijven.

werkwijze Tzazikkie saus

Voeg Jogart en kwark bijelkaar in een schaal
schil de komkommers en rasp deze en vergriet.
laat deze even goed uitlekken en voeg het mengsel.perse een de teentjes knoflook en doe deze ook bij het mengsel, Hak de de dillen fijn
en voeg deze bij de saus
en breng de saus nog meer op smaak met wat
peper en zout. deze saus is lekker combineren met Salade of met het vlees!

Werkwijze Gyros ;

Werkwijze : snij het varkensvlees in reepjes (indien nodig)
doe deze even in een schaal met een scheutje olijfoli voeg de gyroskruiden en andere kruiden toe en laat deze even intrekken,
voorverwarm de oven alvast op 200 grade
snij de tussentijd de uien en voeg deze ook bij het vlees.
als die alles klaar is verhit dan wat olijfoli in een Koekenpan en bak deze gaar.
bak ook intussen de pitabroodjes gedurende 8/9 min af.

werkwijze souflaki spiezen

Werkwijze : Snij het vlees in grove blokjes
en doe deze in een schaal.
breng het vlees op smaakt de alle kruiden
doe een scheutje olijfoli bij vlees en meng deze doorelkaar.
laat deze even 10 min intrekken
en rijg daarna de blokjes vlees aan een speisjes
3/4 blokjes per spies.
dit gedaan grill deze dan om en om op een grillpan of bakplaat, tot ze goed gaar zijn

werkwijze Suzuki

werkwijze :

Doe het gehakt in een schaal
voeg de kruiden, knoflook paneermeel en het ei bij elkaar.
snij intussen tijd de peterseli en de fetta in blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.
en kneed dit goed elkaar, mocht het nog een beetje uitkaar vallen voeg dan wat meer paneermeel bij het vlees tot het 1 massa word en niet uitelkaar valt en maak er een bal van .
Pak nu steeds een stukje van het gehakt af (beetje zelfde grote ) en maak hier een kleinere bal van en druk die tussen je handen voorzichtyig een beetje fijner, zodan een ovaalvorm krijgt en leg deze op een bord totdat ze allemaal gemaakt zijn.
Bak deze allemaal om en om op bakplaat gaar

werkwijze Rode rijst

Werkwijze :

Verhit een diepe hapjespan met olifolie en voeg het pak rijst toe , bak deze glazig
snippper een uitje voeg deze bij de rijst en bak deze mee,laat een bouilleblok oplossen in het water en roer deze even goed door met garde totdat deze goed is opgelost en voeg deze ook bij de rijst en voeg dan ook andere water toe.
en laat dit even inkoken voeg als laatste de tomatenpuree toe en meng dit door de rijst massa
indien nodig voeg nodig water bij tot de rijst helemaal goed doorgekookt is , Tip : kook dit alles op een laagvuur

werkwijze gepofte aardappel met kaas saus

Serveertip

Heel goed te combineren met friet



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ramona_made1978
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top