1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Rasgulla

Rasgulla

  • Indiaas, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-1999

Ingrediënten


(voor 6-8 balltjes)
1 kopje kwark
4 kopjes suiker
1 tl rozenwater
1 el ma?zena
2 kopjes water
kandijsuiker



Met kandij gevulde balletjes, Indiase lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kwark en ma?zena tot een zachte pasta vermengen en hiervan balletjes met een doorsnede van 5 cm vormen.Elk balletje half doormidden breken,met een stuk kandijsuiker vullen en weer dichtdrukken.Suiker en water 7 min koken,1,5 kopje van deze stroop weg zet- ten,de balletjes in de overgebleven stroop leggen, snel aan de kook brengen,de vlam laag draaien en alles 30 min koken.Opdat de balle- tjes niet uiteen vallen,de pan alleen schud- den.Geleidelijk de weggezette stroop toevoe- gen, zodat de balletjes steeds in een dunne stroop drijven.Tenslotte laten afkoelen en het rozenwater erbij doen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top