Kipkluifjes en Ui
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-05-2008
Bij pittig gekruid vlees is het lekker om een friszoete tegenhanger te hebben. In de Indiase keuken serveren ze bijvoorbeeld chutney. Zelf maakt Ramon Beuk compote, dat is in een paar minuten klaar, maar voegt veel toe aan een gerecht. Voor een compote kun je natuurlijk ook een andere hoofdingredient gebruiken dan appel
Ingrediënten 4 personen
1 kg kipkluifjes, 1 dl hoisinsaus, 2 etl. sojasaus, 1/2 dl rijstazijn, 1 etl. sambal, 2 flinke rode uien, 4 etl. suiker, 2 dl rode wijn, 1/2 dl balsamicoazijn, 2 tomaten, 1 sjalot,Voorbereiding
Verwarm de oven op 200 graden
Bereidingswijze
Meng de kipkluifjes met 4 etl. olie en gaar het 30 min. in de oven. Snijd ondertussen de uienringen. Fruit ze in een beetje olie en blus ze af met de rode wijn en balsamico. Meng de suiker erdoor, laat het geheel 15 min. zachtjes stoven. Draai het vuur hoog en laat het vocht inkoken tot een siroop. Maak op smaak met zout en peper. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng ze met het gesnupperde sjalotje en 1/2 dl olijfolie. Breng op smaakmet zout en peper. Meng de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en sambal met een 1 dl water in een ruime pan. Meng de kip door de marinade en stoof het vlees nog 20 min. op halfhoog vuur in de pan. Verdeel de kip over de borden en serveer de compote en de tomaatjes ernaast
Bron
Ramon Beuk
Serveertip
Lekker met rijst
Laatste reacties
Heb het recept in mijn kookboek gezet.Als ik het gemaakt heb hoor je onze reactie. Groetjes.