American pancakes

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • American pancakes

    American pancakes

    American pancakes

Lekkere zoete american pancakes. Makkelijk te maken.

Teveel beslag? Geen probleem, beslag kan worden ingevroren, hoewel dit wel enigszins ten koste gaat van de luchtigheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram bloem
½ liter karnemelk
½ zakje bakpoeder
4 eieren
2 of 3 zakjes vanillesuiker (naar smaak)
50 gram boter
snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 481,41 kcal
Koolhydraten 63,43 g
Eiwitten 19,44 g
Vetten 15,76 g
Benodigdheden
Beslagkom
Garde of mixer
Koekenpan

Voorbereiding

Meng de ingrediënten met behulp van een mixer of keukenmachine.
Laat het mengsel vervolgens een half uur rusten.

Bereidingswijze

Verhit een bakplaat of vlakke grillpan, eventueel ingewreven met olie.

Schep met een juslepel zoveel beslag in de pan zodat een pancake ontstaat van ongeveer 10 cm doorsnede.

Zodra de pancake luchtbelletjes gaat vertonen én de onderkant dit toelaat, de pancake direct omdraaien. Nu hooguit een minuutje wachten en de pancake is klaar.

Dit herhalen tot dat het beslag op is.

Bron

Eigen experiment, met dank aan o.a. Nigella Lawson voor de inspiratie.

Serveertip

Deze pancakes zijn lekker met mapple syrup, ahorn siroop of schenkstroop.
Maar ook bosfruit (vermengd met crème de cassis) met mascarpone smaakt er goed bij.
Ook lekker met aardbeien en slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

splut avatar
splut

Doorsturen

Home Recepten