1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Garnalen
  5. Thaise kippensoep met garnalen

Thaise kippensoep met garnalen

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2008

Ingrediënten 4 personen


1 stengel sereh
1 rode peper
3 cm verse gember, in plakjes
200 gr.kipfilet, in stukjes
200 gr. sugarsnaps of peultjes
1/2 bos bospeen, in schuine plakjes
3 bosuitjes, in grove stukken
125 gr cocktailgarnalen of scampi`s
handvol verse koriander, grofgesneden
1 1/2 ltr. kippenbouillon
2-3 el sojasaus (geen ketjap manis)



Een lekkere spicy soep, heerlijk op een warme zomerdag met een glas Singha bier. Ook koud lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de harde onderkanten en het uiteinde van de serehstengel af. Plet de stengel met de platte kant van een mes en snij hem in stukken. Halveer de peper en verwijder de zaadjes als je het niet te pittig wilt. Snij in reepjes.
Breng de bouillon aan de kook. Voeg sereh, peper, gember en kip toe.Laat 10 min. zachtjes trekken. Voeg sugarsnaps en bospeen toe en kook ze in 3-4 min. beetgaar.
Voeg bosuitjes en garnalen toe en warm ze even mee. Breng op smaak met sojasaus. Strooi er koriander over ter garnering.

Serveertip

Lekker met een koud Singha biertje.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marisa3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marisa3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top