Loempia`s zelf maken

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2008
  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

  • Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

    Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR LOEMPIA VELLEN:
200 g bloem
50 g maïzena
1 ei
1 mespunt zout
400 ml water
olie om in te bakken

BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:
1. Zeef de bloem en maïzena in een kom.
2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe.
3. Roer alles tot een glad beslag.
4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe.
5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad.
6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie.
7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in.
8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden)
9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is.
10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren.
11. Laat loempia vellen afkoelen.

INGREDIËNTEN VOOR OMELET:
3-4 eieren
45 ml melk
zout
peper
olie

BEREIDING VAN OMELET:
1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik.
2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden.

INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:
een stuk van 150 g kipfilet
kippebouillon

BEREIDING VAN KIPFILET:
1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht.
2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

INGREDIËNTEN VOOR VULLING VAN LOEMPIA:
plakjes achterham gesneden zo groot als loempia`s worden.
75 g hamlappen in kleine blokjes gesneden.
1 ui, fijn
100 g prei in halve dunne ringen gesneden
100 g witte kool in smalle reepjes gesneden
75 g wortel in smalle reepjes gesneden
75 g taugé
2 teentjes knoflook, fijn
2 e ketjap manis
2 t sambal oelek of sambal tjampoer
1/4 t ve-tsin
3 e olie om in te bakken

BEREIDING VAN LOEMPIA VULLING:
1. Bak hamlappen blokjes in een wok tot ze begin kleuren.
2. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak glazig.
3. Voeg kool en wortel erbij en roerbak even door.
4. Voeg ketjap, sambal en ve-tsin erbij.
5. Erna voeg jij de prei erbij en bak verder voor twee minuten en op`t laaste moment bak je nog even de taugé mee voor één minuut.
6. Laat de vulling afkoelen.

MAKEN VAN LOEMPIA`S:
1. Spreid de loempiavellen uit met de gebakken kant naar boven.
2. Verdeel de vulling over velletjes.(niet te veel)
3. Doe op elk vulling een plakje kipfilet en daarop een plakje omelet en daarop weer een plakje achterham.
4. Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met een stevige pasta door water en bloem te vermeng.
5. Frituur loempia`s in wok of frituurpan tot goudbruin, gaar en door en door warm. (begin met de naad-kant te bakken dat de loempia goed dicht bak)

Serveertip

Serveer loempia met LOEMPIASAUS
. Of zoete chillisaus of met sambal, ketjap en een schepje atjar tjampoer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 06-02-2017

Rip Deon zal je recepten missen

keukenprins71 avatar
keukenprins71 05-02-2017

Sluit ik me helemaal bij aan Ankie. R.I.P. Deon!

ankie43 avatar
ankie43 05-02-2017

Nou daar raak je toch behoorlijk van van de leg. Een smulweb-lid overleden. Het is gerust niet dat ik me nu snikkend op de grond moet storten. Heb tenslotte nooit koffie met hem gedronken of in het cafe gestaan. Maar goed na 12 jaar zijn recepten gemaakt te hebben en berichtjes over en weer te sturen zal dit een groot gemis worden voor heel smulweb. Hij was van 1954. Veel te jong. Rust zacht Deonart.

hans3333 avatar
hans3333 05-02-2017

rip , hope you cook like hell , in heaven

fransine avatar
fransine 05-02-2017

dat is schrikken, heel veel sterkte gewenst voor zijn vamilie

papillon57 avatar
papillon57 05-02-2017

Wat een verdrietig nieuws, heb zoveel lekkere recepten van hem geprobeerd, zal hem missen. Veel sterkte voor de familie.

Anne1955 avatar
Anne1955 05-02-2017

Wat erg. Mijn condoleances voor zijn naasten. Wat een verlies. Ook hier op deze site....... ik zal hem missen.

ankie43 avatar
ankie43 05-02-2017

Oh, wat triest.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 05-02-2017

Ankie, Deon is 29 januari overleden.

ankie43 avatar
ankie43 05-02-2017

Wat bedoel je Purrie?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten