Ingrediënten

VOOR LOEMPIA VELLEN: 200 g bloem 50 g maïzena 1 ei 1 mespunt zout 400 ml water olie om in te bakken BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN: 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom. 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe. 3. Roer alles tot een glad beslag. 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe. 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad. 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie. 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in. 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden) 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is. 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren. 11. Laat loempia vellen afkoelen. INGREDIËNTEN VOOR OMELET: 3-4 eieren 45 ml melk zout peper olie BEREIDING VAN OMELET: 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik. 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden. INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET: een stuk van 150 g kipfilet kippebouillon BEREIDING VAN KIPFILET: 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht. 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.


tijd: 30-60 min.
keuken: Aziatisch
smaak: Pittig
gang: Bijgerecht
eigen_keuken: Ja
vegetarisch: Nee

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Bereidingswijze

INGREDIËNTEN VOOR VULLING VAN LOEMPIA: plakjes achterham gesneden zo groot als loempia`s worden. 75 g hamlappen in kleine blokjes gesneden. 1 ui, fijn 100 g prei in halve dunne ringen gesneden 100 g witte kool in smalle reepjes gesneden 75 g wortel in smalle reepjes gesneden 75 g taugé 2 teentjes knoflook, fijn 2 e ketjap manis 2 t sambal oelek of sambal tjampoer 1/4 t ve-tsin 3 e olie om in te bakken BEREIDING VAN LOEMPIA VULLING: 1. Bak hamlappen blokjes in een wok tot ze begin kleuren. 2. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak glazig. 3. Voeg kool en wortel erbij en roerbak even door. 4. Voeg ketjap, sambal en ve-tsin erbij. 5. Erna voeg jij de prei erbij en bak verder voor twee minuten en op`t laaste moment bak je nog even de taugé mee voor één minuut. 6. Laat de vulling afkoelen. MAKEN VAN LOEMPIA`S: 1. Spreid de loempiavellen uit met de gebakken kant naar boven. 2. Verdeel de vulling over velletjes.(niet te veel) 3. Doe op elk vulling een plakje kipfilet en daarop een plakje omelet en daarop weer een plakje achterham. 4. Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met een stevige pasta door water en bloem te vermeng. 5. Frituur loempia`s in wok of frituurpan tot goudbruin, gaar en door en door warm. (begin met de naad-kant te bakken dat de loempia goed dicht bak)

Serveertips

Serveer loempia met LOEMPIASAUS . Of zoete chillisaus of met sambal, ketjap en een schepje atjar tjampoer.



Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken

Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken

Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken Loempia`s zelf maken