Heldere Pastinaak Palmkool soep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2008
  • Heldere Pastinaak Palmkool soep

    Heldere Pastinaak Palmkool soep

    Heldere Pastinaak Palmkool soep

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 778,13 kcal
Koolhydraten 52,83 g
Eiwitten 22,29 g
Vetten 45,28 g

Bereidingswijze

Bereiding:Snij de ui in kleine blokjes en fruit de ui-stukjes in notenolie gebruik een pan met dikke bodem .
Voeg de gewassen en gesneden groenten (pastinaak en gele wortels en palmkool ) maar ook de bouillon toe.
Laat de soep 10 minuten door pruttelen en serveer de soep in voorverwarmde koppen.
De palmkool dankt zijn naam aan zijn palmachtig uiterlijk, persoonlijk vind ik het blad zachter dan dat van boerenkool. Het wordt geteeld als boerenkool en is redelijk wintervast.
Pastinaak of witte wortel is een wortel met een anijsachtige smaak, en serveer met oerbrood.

Bron

Stichting centrum Culinair Erfgoed, Kookmuseum

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten