1. Home
  2. Recepten
  3. Soep
  4. Heldere Pastinaak Palmkool soep

Heldere Pastinaak Palmkool soep

Door: webredactie

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2008

Ingrediënten 8 personen


  • 2 liter groentebouillon
  • 2 gele middelgrote winterwortels
  • 2 stevige pastinaak wortels
  • Palmkool ( 1 stronkje 350 gram )
  • 1 grote ui
  • Noten olie


Heldere Pastinaak Palmkool soep
Heldere Pastinaak Palmkool soep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:Snij de ui in kleine blokjes en fruit de ui-stukjes in notenolie gebruik een pan met dikke bodem .
Voeg de gewassen en gesneden groenten (pastinaak en gele wortels en palmkool ) maar ook de bouillon toe.
Laat de soep 10 minuten door pruttelen en serveer de soep in voorverwarmde koppen.

De palmkool dankt zijn naam aan zijn palmachtig uiterlijk, persoonlijk vind ik het blad zachter dan dat van boerenkool. Het wordt geteeld als boerenkool en is redelijk wintervast.
Pastinaak of witte wortel is een wortel met een anijsachtige smaak, en serveer met oerbrood.

Bron

Stichting centrum Culinair Erfgoed, Kookmuseum



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top