1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamsbout
  6. gebraden lamsbout

gebraden lamsbout

Door: marc_sierens

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-1999

Ingrediënten 4 personen


2 kg lamsbout, 4 winterwortels, 4 ajuinen, 3 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 takjes rozemarijn, 4 teentjes look, peper en zout, boter.


Verder heb je nodig


Braadslee


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Lardeer de bout met stukjes look.
Kruid de bout met peper en zout.
Hak de wortels en ajuinen grof.
Verwarm de oven op 220?

Bereidingswijze

Beboter de braadslee in. Leg de groenten op de bodem en daarbovenop de lamsbout. Voeg tijm en laurier en de rest van de look toe.
Zet in de oven. 25 minuten per halve kg. Bedruip regelmatig.
Neem de bout na het verstrijken van de braadtijd uit de schaal en laat hem 20 minuten rusten op een warme plaats.
Deglaceer de schaal met lamsfond (zie mijn recepten). Giet door een fijne zeef in een klein pannetje en duw de groenten goed uit. Laat inkoken. Klop van het vuur af met klontjes boter op. Voeg nog wat vers gemalen zwarte peper toe.

Serveertip

Het vlees van het been afsnijden en in niet te dunne plakken snijden. Gratin dauphinois of puree van aardappel en knofloof(zie mijn recepten) erbij geven en het vlees overlepelen met de saus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_sierens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top