1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Feijoada

Feijoada

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-04-2008

Ingrediënten 6 personen


700 g rode bonen (1 nacht geweekt in ruim koud water)
75 ml olijfolie
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 handje platte peterselie, fijngesneden
500 g krabbetjes (spareribs), in stukken gesneden
250 chorizo, in vrij grote stukken
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes
3 tomaten, ontveld en in stukjes
blaadjes van 3 takjes munt, fijngesneden
een glas droge witte wijn
½ ? 1 kippenbouillonblokje



Feijoada is een gerecht waarvoor iedere Portugese kokkin haar eigen recept heeft. De basis vormen altijd bonen ? feijao geheten ? en meestal ook varkensvlees. Hoe meer soorten vlees, hoe rijker het gerecht. In de noordelijke provincie Tras-os Montes gaan er behalve de snuit en poot van een varken, soms wel drie soorten worst in: een linguica, een farinheira en een chourico de sangue.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de bonen af en zet ze onder met koud water. Breng ze aan de kook en kook ze in 1,5 ? 2 uur gaar. Voeg na een uur zout toe aan het kookwater. Fruit de knoflook en peterselie enkele minuten in de olijfolie, in een grote pan op middelhoog vuur. Bestrooi de krabbetjes met wat zout en doe ze in de pan. Bak ze in ongeveer 10 minuten aan alle kanten bruin. Voeg de chorizo toe en laat deze 10 minuten meebakken. Voeg dan de ui, paprika, tomaat en munt toe en laat 10 minuten pruttelen.
Giet er de witte wijn bij en een glas water en maak op smaak met (een deel van) het bouillonblokje. Laat nog even pruttelen en doe dan de gare bonen met een klein deel van het kookvocht in de pan. Voeg zoveel kookvocht toe dat de bonen voldoende saus hebben, maar niet zwemmen in het vocht. Proef of er nog zout bij moet, warm alles goed door en serveer met rijst.

Bron

Weblogs nrc



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anael


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anael
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top