1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2008

Ingrediënten 4 personen


400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.


Pasta met kip & citroen/basilicumsaus
Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidt pasta volgens aanwijzing. Snijdt de kip in stukken en bak het in wat olie doe er peper en zout over en laat even aan de kant staan, pel en snipper ui en knoflook en bak die in een andere pan in wat olie zonder dat het kleur krijgt. Doe de wijn en bouillon (fond) erin en laat sudderen totdat de helft over is gebleven. Roer de crème fraiche, geraspte citroenschil en bladen van de basilicum erin. Mix dit in de staafmixer tot één geheel. Doe daarna de stukken kip erin. Maak af met zout en peper. Serveer met pasta en garneer met zwarte olijven en een paar blaadjes basilicum.

Bron

Buffé (ica maxi zweden)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goteborg


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goteborg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top