Pasta met tonijn van Jamie Oliver

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2008
  • Pasta met tonijn van Jamie Oliver

    Pasta met tonijn van Jamie Oliver

    Pasta met tonijn van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
olijfolie
1 rode ui, gepeld en fijngehakt
1 rode spaanse verse peper, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt
1 afgestreken theelepel kaneel
een bosje vers basilicum alleen blaadjes
2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit
1 blik van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit,uitgelekt en gevlokt
zeezout en zwarte peper uit de molen
500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit
de geraspte schil en het sap van een ½ citroen
een hand vol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 737,49 kcal
Koolhydraten 100,02 g
Eiwitten 42,54 g
Vetten 16,76 g

Voorbereiding

rode ui pellen en fijnhakken
zaadjes ui rode spaanse verse peper halen en fijnhakken
steeltjes van basilicum afsnijden
tonijn in olijfolie uitlekken en vlokken
citroen raspen
parmezaanse kaas raspen

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uitjes, spaanse peper en het kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes zacht en lichtbruin zijn. Zet het vuur hoog en doe de tomaten en de tonijn er bij met een flinke snuf zout. Druk de tomaten kapot met de bolle kant van de lepel, laat het mengsel aan de kook komen en houd het 20 min. tegen de kook aan. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.

Kook intussen de rigatoni in een pan kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta als deze al dente is uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de pasta met de grof gesnipperde basilicumblaadjes, een scheut olijfolie, de citroenschil, het citroensap en de parmezaanse kaas door de tonijn en tomatensaus en meng alles goed. Maak de pasta zonodig smeuïg met een klein scheutje van het kookvocht. Proef of er nog wat zout of peper bij moet en serveer de pasta direct.

Bron

Boek "Kook" van Jamie Oliver

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jettie5 avatar
jettie5 30-07-2022

Van de Basilicum worden ook de steeltjes gebruikt in het originele recept! Die snijd je fijn en bakt ze samen met de ui, peper en kaneel.

Tanjanami avatar
Tanjanami 08-06-2017

2 keer dit gerecht gemaakt, maar combinatie gepelde tomaat met tonijn geurend naar kaneel beviel een aantal niet...helaas

anneloeskusters avatar
anneloeskusters 05-12-2013

Waarschijnlijk Smulweb zelf gedaan. Misschien een mailtje sturen naar ze.

ciska10 avatar
ciska10 23-02-2013

Foto hierboven is niet door mij geplaatst en lijkt ook niet op het gerecht. Geen idee hoe ik m moet verwijderen....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten