1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2008

Ingrediënten 4 personen


Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr gebrande pinda`s
100 ml water
2 eetl olie
1 eett azijn
2 theel asem
2 theel ketjap manis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 theel sambal trassi (zie recept)
1 theel laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel gula jawa



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboew fijn tot een pasta. Maal de pinda`s fijn. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg het water toe en de gemalen pinda`s met de asem, de azijn, het zout en de ketjap. Roer totdat het een saus is geworden en de pinda`s zijn opgelost. Eventueel wat water toevoegen.

Bron

Kokkie Blanda



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linnywegner


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linnywegner
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top