Moussakataart

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Moussakataart

    Moussakataart

    Moussakataart

Overheerlijke Moussakataart die je de volgende dag als er over is heerlijk als lunch kan eten of bij een glaasje wijn......

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid, 2 el olie, 500 gr rundergehakt, 2 uien fijngesneden, 1 aubergine in blokjes, 2 tomaten in blokjes, 2 thl gedroogde oregano, 1 thl kaneel, 3 eieren, 1 bekertje crème fraîche, 75 gr geraspte extra belegen kaas,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm (doorsnede 24 cm) ingevet of een bakplaat ingevet, vershoudfolie, deegroller, koekenpan,

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed er de taartvorm of de bakplaat mee.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin 2 min. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Schep de aubergine en tomaat erdoor en bak het geheel nog 8 min. Schep regelmatig om en breng het geheel op smaak met oregano, kaneel zout en versgemalen peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de taartbodem. Laat afkoelen. Dek de afgekoelde taart af met folie en bewaar hem tot gebruik in de koelkast (max 6 uur).
Verwarm de oven voor , klop de eieren los en roer de crème fraîche en de geraspte kaas erdoor.
Schenk het eimengsel over het gehaktmengsel en bak de moussakataart in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met een groene salade en een glas wijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

duiveltjealex avatar
duiveltjealex

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten