1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. arepa di pampuna (oranje pannenkoekjes)

arepa di pampuna (oranje pannenkoekjes)

  • Antiliaans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-04-2008

Ingrediënten 4 personen


600 g pompoen, snufje zout, 2 eieren, 100 ml melk, zakje vanillesuiker, 100 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 theel. kaneel, 75 g rozijnen, 4 eetl. suiker, boter of olie om in te bakken



Dit recept is een variatie op een oorspronkelijk Antilliaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de pompoen, maak hem schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de pompoenstukjes in ruim water met een snufje zout in ongeveer 10 min gaar. Laat de pompoen uitlekken.
Week de rozijnen 10 minuten in heet water. Daarna laten uitlekken.

Bereidingswijze

Maak de pompoen fijn in eeen grote beslagkom (met een staafmixer, eventueel fijnprakken met een vork gaat ook goed). Klop de eieren los, voeg ze toe aan de pompoen. Voeg de melk toe. Al roerend de vanillesuiker, het bakmeel en de kaneel toevoegen. Het pannenkoekenbeslag mag niet te dun zijn. Zo nodig extra bakmeel toevoegen. Als laatste de rozijnen met de suiker erdoor roeren.
Laat in een ruime koekenpan de boter goed heet worden, schep 3 lepels beslag in de pan en bak per keer 3 kleine pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin van kleur.

Serveertip

Lekker met honing of kristalsuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top