sate marinade
- Indonesisch,
- 0-10 min.
Dit is volgens mij de ultieme sate marinade.
De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.
Ingrediënten
2 uien2 tenen knoflook
1 tl. ketoembar
1 mespuntje laos
1 tl. zout
1 tl. djahe
1 tl. tamarinde
1 tl goela djawa(of bruine suiker)
2 el. margarine
2 el ketjap (zoet)
Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 942,32 kcal |
Koolhydraten | 35,73 g |
Eiwitten | 110,75 g |
Vetten | 38,21 g |
Voorbereiding
Maak de uien en de knoflook lekker fijn en vermeng met alle andere ingredienten.
Laat de in grote dobbelstenen gesneden Hamlappen er 1 dag in marineren.
Roosteren op houtskool is natuurlijk het lekkerst. Maar dit smaakt in de oven of pan ook uitstekend.
Tip: Gooi de marinade niet weg, maar meng hier 3/4 pot pindakaas aan toe, 2 tl. sambal en net zo veel water tot dit een smakelijke pindasaus wordt. Op laag vuur langzaam 5 minuten laten pruttelen.
Jozef
Bereidingswijze
Roosteren, bakken of grillen.