sate marinade

  • Indonesisch,
  • 0-10 min.

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade.
De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
1 tl. ketoembar
1 mespuntje laos
1 tl. zout
1 tl. djahe
1 tl. tamarinde
1 tl goela djawa(of bruine suiker)
2 el. margarine
2 el ketjap (zoet)
Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 942,32 kcal
Koolhydraten 35,73 g
Eiwitten 110,75 g
Vetten 38,21 g

Voorbereiding

Maak de uien en de knoflook lekker fijn en vermeng met alle andere ingredienten.
Laat de in grote dobbelstenen gesneden Hamlappen er 1 dag in marineren.
Roosteren op houtskool is natuurlijk het lekkerst. Maar dit smaakt in de oven of pan ook uitstekend.

Tip: Gooi de marinade niet weg, maar meng hier 3/4 pot pindakaas aan toe, 2 tl. sambal en net zo veel water tot dit een smakelijke pindasaus wordt. Op laag vuur langzaam 5 minuten laten pruttelen.

Jozef

Bereidingswijze

Roosteren, bakken of grillen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

uwgastheerjozef avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten