1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Schots gebak : Ayrshire Shortbread

Schots gebak : Ayrshire Shortbread

  • Schots, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2008

Ingrediënten 6 personen


150 gram boter
150 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
75 gram rijstebloem
1 theelepel (Ayr) whisky
Boter voor invetten bakplaat



Schots gebak : Ayrshire Shortbread
Schots gebak : Ayrshire Shortbread

Een typisch Schots gebak met een smaak die door een theelepeltje Ayr whisky wordt veroorzaakt.
Na de afternoon tea is juist dit gebak voor veel Schotten de overstap naar de whisky.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de boter met de suiker in een kom en kneed met de handen tot een egale massa
De whisky erover sprenkelen en opnieuw doorkneden
Onder voortduren kneden beetje bij beetje de bloem en rijstebloem toevoegen
Het deeg tot een bal vormen
De bal verpakken in folie
Ongeveer 25 minuten in de koelkast laten rusten
Verwarm de oven voor op 180 graden .

Bereidingswijze

Druk het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot een ronde plak van ongeveer 2 cm dik
Leg de plak op de beboterde bakplaat
Prik er hier en daar een gaatje in
Bak het gebak in ongeveer 60 minuten goudbruin (niet te bruin, want dat wordt als een mislukking beschouwd door de Schotten) en gaar
Laat het geheel afkoelen alvorens in het in stukken wordt gesneden

Serveertip

Bekleed de serveerschaal met servetten en serveer hierop het gebak .
Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top