Bagel met sjalottenroomkaas en gerookte zalm

  • Nederlands, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2008
  • Bagel met sjalottenroomkaas en gerookte zalm

    Bagel met sjalottenroomkaas en gerookte zalm

    Bagel met sjalottenroomkaas en gerookte zalm

De ui-achtige smaak van een sjalot past goed bij gerookte zalm. Sjalotten zijn rauw niet zo scherp van smaak als een ui en ook de ietwat zoetige smaak komt goed tot zijn recht bij de bagel.
De bagel is een karakteristiek joods product, van oorsprong waarschijnlijk uit Oost- of Midden-Europa en door immigranten in New York geïntroduceerd. De voornaamste ingrediënten van de bagel zijn meel, gist, moutstroop, een beetje bruine suiker en wat zout. Het geheim van de bagel - en het cruciale verschil met alle andere broodsoorten ? is, dat een bagel een paar minuten in kokend water wordt gedompeld voor hij de oven ingaat en daardoor zijn goudbruine, licht glimmende uiterlijk krijgt. Aan dit proces dankt de bagel zijn speciale smaak.
? Maak de bagel niet te warm; anders smelt de roomkaas!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 bagels
150 g gerookte zalmplakken
100 g roomkaas
2 sjalotten (50 g)
½ teentje knoflook
5 g verse kervel
1 theelepel citroensap
25 g rucola
Versgemalen zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175 °C. De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De grove takjes van de kervel verwijderen en de kervel wassen, drogen en niet al te fijn snijden. De harde stelen van de rucola verwijderen en de rucola wassen en drogen. De roomkaas los roeren met een garde en vervolgens citroensap, knoflook, sjalot en kervel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de bagels ca. 2 minuten in het midden van de oven. Snijd de bagels open en beleg ze met wat rucola, vervolgens de gerookte zalm en als laatste een flinke lepel roomkaas. Eventueel bestrooien met wat versgemalen peper en versieren met een takje kervel.

Bron

sjalot.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten