Varkensgyros met ananas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 varkenskarbonade in dunne reepjes
2 gele paprika's
2 dikke uien
1 groot blik ananasblokjes op siroop
1dl kippenbouillon
1 klein stukje gember
1 flinke bos lente-uitjes
Vers gemalen peper, zout
1 eetlepel kummelpoeder
1 eetlepel kruidenmengeling voor gyros
1 eetlepel bloem
100 g boter om te bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten 10 minuten mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout, kummelpoeder en de kruiden voor de gyros.
Voeg de bouillon en de ananassiroop toe en breng op smaak met wat geraspte gember. Laat nog 10 minuten doorstoven en voeg dan de in reepjes gesneden paprika's en de blokjes ananas toe. Laat nog 10 minuten stoven en bestrooi net voor het serveren met de gehakte lente-uitjes.


Bron

varkensvlees.be

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jomoka avatar
jomoka

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten