Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

  • Frans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2008
  • Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

  • Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

  • Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

  • Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

    Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk .
eigen foto`s (3 stuks)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g)
afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, springvorm 22 à 24 cm

Bereidingswijze

VOORBEREIDING:
Verwarm de oven voor, 160°C hete lucht. Klop de eieren met de suiker heel licht en schuimig; zeker een kwartier kloppen. Meng meel, maizena en zout en spatel dit door het eimengsel. Vet de bakvorm in, bestrooi met wat meel en giet het beslag in de vorm. Baktijd 30 minuten. Af laten koelen. je kunt de bodem gerust een dag van te voren bakken.


Pureer 300 g aardbeien met 100 g suiker. Laat de gelatine 5 min weken in koud water. Verwarm de helft van de aarbeienpuree , NIET laten koken, en los hier al roerend de gelatine in op. Voeg al roerend de andere helft van de aardbeienpuree toe, blijf vooral goed roeren.Klop de slagroom net niet stijf en spatel door de aardbeienmassa.Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Leg een helft onderin de springvorm. Besprenkel met wat aardbeienlikeur. Halveer de rest van de aarbeien en zet deze met de platte kant naar buiten langs de rand van de springvorm.Giet de helft van de aardbeienmousse in de vorm. Snijd van de andere helft van de taartbodem een randje af, zodat hij tussen de aarbeien past (zie foto 3, pijltje). en leg hem op de mousse. Besprenkel weer met een beetje likeur en giet de rest van de mousse in de vorm. Minstens 5 uur op laten stijven. Verwarm nu de aardbeienjam met een eetlepel likeur een beetje , pas op niet te warm, giet over de taart en strijk uit met de achterkant van een lepel. Nog even de koelkast in. Maak met een mes de taart voorzichtig los van de rand, voordat je de rand van de springvorm verwijderd. Je kunt de taart prima de dag van te voren maken.

Bron

Aangepast recept

Serveertip

Opm. mijn gelatineblaadjes zijn geloof ik niet even groot als de nederlandse. 9 blaadjes = 17 g , pas zonodig aan.Eventueel de jam eerst pureren , dan ziet de toplaag er wat regelmatiger uit. Of gebruik een goedkope jam zonder stukjes
Ook lekker zonder likeur.
Voor een taartvorm van 26 à 28 cm alles X anderhalf
Voor een taartvorm van 30 à 32 cm alles X 2 nemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 19-05-2018

En...is hij gelukt? Ik gebruik gewoon witte bloem.

reflexxo avatar
reflexxo 19-05-2018

welk meel gebruiken de taartenbakkers hiervoor, is dit tarwemeel of toch tarwebloem. nu maar even cakemeel gebruikt!

ecureuil avatar
ecureuil 18-05-2018

Weer gemaakt, blijft een aanrader.

poebeerr avatar
poebeerr 13-06-2016

Ziet er heerlijk uit. En het is nu volop aardbeientijd. Ik ga hem in het weekend bakken. Bedankt!

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-09-2015

heb het in mijn kookboek gezet, ziet er heerlijk uit. Voor de volgende lente. fijne avond en groetjes Ruth

parel62 avatar
parel62 29-06-2015

Lijkt me ook een lekker recept ,ben komende week jarig maar durf nu niet goed zelf mijn taarten te maken met zo'n warm weer op komst ! eieren en slagroom het word zo snel zuur en verpieterd zo snel maar ga deze beslist nog een keer maken !

zizypha avatar
zizypha 28-06-2015

Zolang je de recepten ook op je computer hebt opgeslagen komt het wel goed. Dit gebeurd steeds opnieuw met allerlei recepten. Meestal verdwijnt alleen een gedeelte. C

ecureuil avatar
ecureuil 28-06-2015

Hallo Spooky7. Hier sta ik even vreemd van te kijken, je hebt helemaal gelijk, er is een deel van.het recept verdwenen. Ik zet het er opnieuw op.

spooky7 avatar
spooky7 28-06-2015

Hoe word de bodem gemaakt? Zie het hier niet bij staan en wil hem gaan maken voor de kleinzoons.

pwiggers avatar
pwiggers 14-08-2014

Dit is super lekker! Een aanrader. Al vaker gemaakt. Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten