1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte Tartin Rapide

Tarte Tartin Rapide

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2008

Ingrediënten 6 personen


4 stevige appels (bijv. Jonagold)
200 gr. suiker
50 gr. boter
6 plakjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


Quichevorm (geen springvorm) van ca. 24 cm doorsnede.
(Steel)Pan met dikke bodem.


Lekker en snel toetje. Wel warm serveren (evt. met een bolletje ijs en een flinke dot slagroom.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Bladerdeeg ontdooien en tot een lap vormen.
Appels schillen, klokhuis eruit steken en halveren.

Bereidingswijze

Smelt in een steelpan met dikke bodem de suiker tot een goudbruine caramel. Draai de vlam laag. Roer beetje bij beetje de boter door de suiker. Giet de caramel in de vorm. Leg de appels, met de bolle kant naar beneden, in de vorm. Bedek met de lap bladerdeeg en snijd de rand bij. Vouw het deeg her en der tussen de appels. Bak hem in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Leg een schaal of bord op de taart als deze nog warm is en keer de vorm om.

Serveertip

Warm serveren met bolletje ijs en een flinke dot slagroom.

Bron

Jaren geleden gevonden in een tijdschrift. Nu al heel lang een favorite recept van ons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fuzz58


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fuzz58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top