Rogvleugel gemaakt door restaurant de librije

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Rogvleugel  gemaakt  door restaurant de librije

    Rogvleugel gemaakt door restaurant de librije

    Rogvleugel gemaakt door restaurant de librije

Rogvleugel met een brandade van spekbokking , kalfsjus met dragon en knapperige kruiderij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie blinkende rogvleugels(filet)
2 stuks spekbokking(ontveld en geplukt)
2 dl. boerenroom
2 grote aardappelen
2 dl. kalfsjus
1/2 bosje dragon
5 cl. olijfolie
4 eidooiers
beetje kerrie
peper en zout
diverse in tempurabeslag knapperig gefrituurde kruiderij

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tefalvispan
blender

Bereidingswijze

Bak de rogvleugels zachtjes in een droge pan , bestrijk met een beetje boter en laat langzaam garen .
Doe de geplukte spekbokking met room in een pan ,laat op de kachel trekken en blender.
Maak van de aardappel een luchtige mousseline en meng dit met het bokkingmengsel tot een gladde brandade .
Breng op smaak met peper en zout .
Monteer de kalfsjus met olijfolie en voeg een vleugje kerrie toe .
Doe de brandade ( heet !) op het bord en leg in het midden een verse eidooier .
Leg de rogvleugel ernaast en garneer met de knapperige kruiderij .
Schep er ten slotte de jus over .

Bron

Culinaire Saisonnier dit werd gemaakt door restaurant De Librije

Serveertip

Veel plezier met het bereiden van dit verrukkelijke recept .

www.saisonnier.net

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten