Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. In bananenblad gestoomde vis

In bananenblad gestoomde vis

Door: mar72

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2008

Ingrediënten 4 personen


600 gram roodbaars filet of red snapper, in stukjes
1 stengel sereh
2 stuks laos
8 blaadjes djeroek peroet'
2 teentjes knoflook
suiker, zout
100 gr geraspte kokos
1 volle el sambal ( badjak, manis of een andere)
4 bananenbladeren
4 el kokosmelk
100 gr groene kool, fijngesneden'
4 blaadjes basilicum
olie



Mijn favoriete Indonesische visgerecht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermaal de sereh, laos, djeroek peroet, en knoflook tot een pasta.
Breng op smaak met zout en suiker. Meng met de kokos. Bak de sambal aan in olie. Voeg trassi toe en meng met de kruidenpasta. Leg de bananenbladeren klaar. Verdeel de helft van de kruidenpasta over de bananenbladeren. Leg de fijngesneden kool erop. Verdeel de visstukken over de bladeren. Schep er als laatste de rest van de kruidenpasta, de kokosmelk en de basilicum bij. Vouw de bladeren dicht en stoom ze in ong. 15 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met een goed glas Tokay Pinot Gris



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top