Slagroomtaart

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2008

In Engeland doen ze in de middag als de kinderen thuis komen, de High Tea. Dat is een middag, wat sommige middelbare scholen en basis scholen ook doen, vele lekkernijen en taarten maken en dan in de middag opeten. Dat is best leuk!! Deze slagroomtaart is dan echt nummer 1! En natuurlijk hoort er bij een High Tea, lekkere groene thee erbij!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de taart:

4 eieren
120 g suiker
mespunt zout
75 g bloem, gezeefd
25 g maïzena, gezeefd
boter

Voor de garnering:

5 dl slagroom
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
50 g amandel- of pindaschaafsel, geroosterd
1/4 1 blik ananasstukjes, uitgelekt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm met een middenlijn van 24 centimeter
oven
mixer
Spuitzak/polle lepel

Voorbereiding

Beboter de springvorm en bestijf die met wat bloem.
Verwarm de oven voor opt 175 graden of gasovenstand 3.

Bereidingswijze

Roer met een eieren, suiker en zout tot een romige, lichtgekleurde massa. Schep bloem en maïzena luchtig door het eiermengsel.Vul de vorm gelijkmatig met het deeg. Vul de vorm gelijkmatig met het deeg. Plaats de vorm op het evenrooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm even afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart geheel afkoelen.

Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker stijf. Snijd de taart in 2 of 3 lagen. Bestrijk de onderste plak(ken) met 1/3 deel van de slagroom en leg de plakken op elkaar. Bestrijk de zijkant met slagroom en rol de taart door het amandelschaafsel. Zet de taart op een taartschotel. Bedek bedek de bovenkant van de taart met slagroom en garneer met ananasstukjes. Vuleen spuitzak met een gekarrelde spuitmond met een resterende slagroom.
Spuit de slagroom tussen de ananas. Plaats de taart tot het moment van het serveren in de koelkast.

Bron

-

Serveertip

Grappig & leuk wat ze doen in Engeland: De High Tea! Maak deze slagroomtaart! En andere leuke cakejes en koekjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Rose91 avatar
Rose91 26-04-2013

Hi, ik heb de taart gemaakt, maar ik ben het eens met de vorige reactie. De taart is te klein om doormidden te snijden. Dus wat ik heb gedaan is dat ik 75 gram bloem, 25 gram maizena, 100 gram suiker en 100 gram vloeibare boter heb gebruikt, met drie eieren. En maar 25 minuten in de oven. Hierdoor lijkt het beslag meer op cake en wordt dus ook groter. Wel iets slapper! De taart die uit dit recept komt, is iets zoeter, minder luchtig en dus veel steviger.

dunjaispoep avatar
dunjaispoep 06-02-2010

Vandaag hebben we deze slagroomtaart gemaakt, het was erg leuk alleen jammer dat het er uiteindelijk uitzag als een dun korstje met slagroom.. :P Nou we hebben er gelukkig wel om kunnen lachen slagroom in ur faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaace jwz lalala

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten