1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risibisi

Risibisi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2008

Ingrediënten 4 personen


50 g Reuzel
1 grote ui
200 g droogkokende rijst, gewassen
5 dl bouillon of water met 1 bouillontablet.
1 theelepel paprikapoeder
250 g doperwten, gekookt en uitgelekt
zout
peper
40 g geraspte parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Braadpan


Héél erg lekker, echt Italiaans!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bouillon laten oplossen in het water.

Bereidingswijze

Bak de reuzel in een braadpan langzaam uit. Voeg ui en paprikapoeder toe en fruit dit tot de ui glazig ziet. Voeg de rijst toe en bak deze ondernvoortdurend omscheppen snel glimmend van kleur. Temper het vuur, schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot het geheel kookt. Sluit de pan en laat de rijst op zeer laag vuur in ongeveer 25 minuten gaar worden. Schep de doperwten door de rijst en laat het geheel door en door warm worden. Breng de risibisi op smaak met zout en peper.

Serveer de risibisi in een voorverwarmde schaal en strooi de parmezaanse kaas erover.

Serveertip

Bak er bijvoorbeeld kip of varkenschnitzel bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cynthia-luf-paarden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cynthia-luf-paarden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top