Met baileys gebakken chocolade-mascarponetaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2008

geweldig lekker en voor 2 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE BASIS: 110 gr. zoete haverkoekjes: 25 gr. gesmolten boter; 50 gr. gehakte geroosterde hazelnoten. VOOR DE VULLING: 250 gr. mascarpone; 200 gr. verse (smeer) kaas; 100 gr. donkere chocolade; 2 eieren; 30 ml. baileys; 40 gr. poedersuiker; 50 gr. rozijnen; 110 gr. hele geroosterde hazelnoten; VOOR DE CHOCOLADEKRULLEN ALS VERSIERING: 100 gr. donkere chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm van 18 cm breed en 7,5 cm hoog; deegroller; kom; pan; mixer; iets stevigs
(b.v een glade platte ondergrond ..plank of zo) voor de chocolade krullen

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 graden C.

Bereidingswijze

Maak de basis van de cake klaar door de koekjes met een deegroller plat uit te rollen (niet te fijn). Voeg er de gehakte noten en de gesmolten boter aan toe en meng het geheel grondig. Doe het mengsel in een cakevorm (18 x 7,5 cm). Laat de cake 20 min voorbakken op 200 graden C. en haal de cake uit de oven zodat hij kan afkoelen. Breng de oven terug op 150 graden C. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (kom mag water niet aanraken) Laat de chocolade niet te warm worden, anders zal hij in brokken uiteen vallen. Lepel de mascarpone en de verse kaas in een grote kom en mix met een electr. mixer tot er een soepel mengsel ontstaat. Voeg er de eieren en de suiker aan toe en meng opnieuw alvorens er de gesmolten chocolade en de baileys aan toe te voegen. Voeg er rozijnen en hazelnoten aan toe naar eigen smaak. Giet het mengsel in de cakevorm, smeer het open met de rug van een lepel en bak het geheel gedurende een uur en een kwartier in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit, maar laat de kaascake erin staan tot hij volledig is afgekoeld, dit om te vermijden dat hij gaat barsten. Versiering met chocolade krullen en schijfjes:
Laat de chocolade smelten zoals tevoren en spreid hem op een gladde, platte ondergrond in een cirkel van 15 cm. Laten afkoelen in de koelkast gedurende 45 min. Ga met een kaasmes of een scherp mes langs de oppervlakte van de chocolade om krullen of schijven te vormen. Verspreid de chocolade krullen of schijven over de cake en besprenkel hem met cacaopoeder.

Bron

Baileys

Serveertip

dien op met slagroom

Laatste reacties

an27 avatar
an27 09-04-2008

klinkt lekker, ik neem het mee en zal het zeker eens proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten