Chocolademousse

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2008

Heerlijke chocolademousse. `s Avonds een etentje? Maak deze chocolademousse dan de avond ervoor klaar, zodat je niet de gehele avond in de keuken staat en toch wat bijzonders op tafel kunt zetten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g bittere chocolade
4 eetlepels sterke koffie
2 eetlepels suiker
2 eieren
2 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.breng een flinke bodem water in een wijde pan aan de kook,
2.zet een hittebestendige beslagkom in het kokende water,
3.breek de chocolade in stukjes,
4.doe de stukjes chocolade met de koffie en de suiker in de kom,
5.zorg dat het water zachtjes kookt en laat de chocolade au bain marie smelten,
6.splits de eieren apart in dooiers en witten,
7.neem de kom uit het kokende water en roer de eidooiers door de gesmolten chocolade,
8.laat het chocolademengsel onder af en toe roeren koud worden,
9.klop de slagroom half stijf,
10.klop de eiwitten met schone en droge garde stijf,
11.voeg eiwitten en slagroom bij het chocolademengsel,
12.meng het voorzichtig met een pannenlikker door elkaar,
13.verdeel de mousse over 4 cocktailglazen of in één grotere vorm,
14.plaats het afgedekt zo lang mogelijk in de koelkast.

Serveertip

In afzonderlijke (oven)schaaltjes serveren met een toefje slagroom erop en een munt-blaadje.

Laatste reacties

Thefonz74 avatar
Thefonz74 23-12-2020

Al vele malen gemaakt. Is super!! Ik doe er iets meer koffie en chocolade in maar dat is voor ieder zijn smaak anders. Gaat morgen weer gemaakt worden!!

Janet88 avatar
Janet88 08-04-2012

Simpel, maar erg lekker!

Verkaatjes avatar
Verkaatjes 18-01-2012

Deze mousse is dus echt helemaal TOP!! Wat een onwijs succes is dit geworden! echt een aanrader!

molenmeisje avatar
molenmeisje 27-12-2011

De mousse was uitstekend, lekker luchtig en een heerlijke afsluiting van ons kerstdiner 2011. Bedankt, ik neem het receptje mee. Groet Molenmeisje

Chinny83 avatar
Chinny83 22-12-2011

Ik wil graag deze chocolademousse voor mijn kerstdiner maken. Maar dan maak ik chocoladetimbaaltjes. En dan moet de chocolademousse dus in de vriezer hard worden (worden dus een soort ijsjes). Zou ik de mousse dan al direct in de vriezer kunnen doen, ipv eerst in de koelkast?? Dat scheelt weer tijd

Thefonz74 avatar
Thefonz74 30-12-2010

net gemaakt, super lekker, en makkelijk te maken!! perfecto!!

_Helena_ avatar
_Helena_ 27-12-2010

Een heel erg goed recept. De koffie maakt echt het verschil. Een aanrader!

fosters avatar
fosters 31-01-2010

Kerst 2009 dit als toetje gemaakt en was verrukelijk.

professoroud avatar
professoroud 09-04-2008

Hallo, Dit ga ik een keer proberen, lijkt me heerlijk. Ik laat het je weten hoe het ons gesmaakt heeft. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten