Chocolademousse
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-04-2008
Heerlijke chocolademousse. `s Avonds een etentje? Maak deze chocolademousse dan de avond ervoor klaar, zodat je niet de gehele avond in de keuken staat en toch wat bijzonders op tafel kunt zetten.
Bereidingswijze
1.breng een flinke bodem water in een wijde pan aan de kook,
2.zet een hittebestendige beslagkom in het kokende water,
3.breek de chocolade in stukjes,
4.doe de stukjes chocolade met de koffie en de suiker in de kom,
5.zorg dat het water zachtjes kookt en laat de chocolade au bain marie smelten,
6.splits de eieren apart in dooiers en witten,
7.neem de kom uit het kokende water en roer de eidooiers door de gesmolten chocolade,
8.laat het chocolademengsel onder af en toe roeren koud worden,
9.klop de slagroom half stijf,
10.klop de eiwitten met schone en droge garde stijf,
11.voeg eiwitten en slagroom bij het chocolademengsel,
12.meng het voorzichtig met een pannenlikker door elkaar,
13.verdeel de mousse over 4 cocktailglazen of in één grotere vorm,
14.plaats het afgedekt zo lang mogelijk in de koelkast.
Serveertip
In afzonderlijke (oven)schaaltjes serveren met een toefje slagroom erop en een munt-blaadje.
Laatste reacties
Al vele malen gemaakt. Is super!! Ik doe er iets meer koffie en chocolade in maar dat is voor ieder zijn smaak anders. Gaat morgen weer gemaakt worden!!
Simpel, maar erg lekker!
Deze mousse is dus echt helemaal TOP!! Wat een onwijs succes is dit geworden! echt een aanrader!
De mousse was uitstekend, lekker luchtig en een heerlijke afsluiting van ons kerstdiner 2011. Bedankt, ik neem het receptje mee. Groet Molenmeisje
Ik wil graag deze chocolademousse voor mijn kerstdiner maken. Maar dan maak ik chocoladetimbaaltjes. En dan moet de chocolademousse dus in de vriezer hard worden (worden dus een soort ijsjes). Zou ik de mousse dan al direct in de vriezer kunnen doen, ipv eerst in de koelkast?? Dat scheelt weer tijd
net gemaakt, super lekker, en makkelijk te maken!! perfecto!!
Een heel erg goed recept. De koffie maakt echt het verschil. Een aanrader!
Kerst 2009 dit als toetje gemaakt en was verrukelijk.
Hallo, Dit ga ik een keer proberen, lijkt me heerlijk. Ik laat het je weten hoe het ons gesmaakt heeft. Groetjes, Jos