Indiase Linzencurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-1999

Een vrij pittige linzencurry die als voorgerecht of als hoofdgerecht kan worden gegeten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 g linzen, 3-4 eetl. geklaarde boter (ghee) of olie of margarine,
1 theel. komijnzaadjes,
0.5 theel. koriander,
2 uien,
3 teentjes knoflook,
1.5 eetl. currypasta,
2 theel. garam massala (kruidenmengsel, evt kerriepoeder),
zout,
2 aubergines of courgettes,
2 vleestomaten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien snipperen, knoflook fijnhakken, aubergine of courgette in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Kook linzen in ruim water gaar (rode 15-20 min, andere kleuren in 30-45 min). Verhit een wok en voeg boter of olie toe. Roerbak de komijnzaadjes en koriander circa 30 seconden. Voeg ui en knoflook toe, 3 min. roerbakken. Voeg currypasta en garam massala toe en bak dit even mee. Schep de helft door de gare linzen.
Meng de courgette of aubergines door de rest van het currymengsel. Voeg tomaten, zout en peper toe en bak de groenten beetgaar. Pureer evt de linzenmassa en serveer deze bij de aubergines of courgette.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten