gekarameliseerde appeltjesmet ijs in speculaaskorst

  • Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8kleine speculaasjes vanillei-ijs voor de appels 2 zachtzure appels 50gr vetstof snuifje kaneel voor de appelsaus 50gr suiker 25gr boter 1/2dl appelsap 1dl culinaire room 1etl calvados
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

schil de appels en snijd ze in acht partjes laat de vetstof smelten in een antikleefpan en bak hierin de appelpartjes bestrooi met de suiker en een snuifje kaneel. karameliseer. voor de appelsaus doe de suiker in een pan en laat de suiker lichtjes karameliseren.voeg de vetstof toe en blus met het appelsap.voeg de room en calvados toe.verkruimel de speculaajes zeer fijn en paneer hierin de bollentjes vanille ijs.leg de bollentjes in het midden van de borden en schik de karamelappeltje er in waaiervorm omheen.schep een weinig saus over de appeltjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wiske avatar
wiske

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten