1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. paddestoelenfondue

paddestoelenfondue

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2008

Ingrediënten 2 personen


259 gram Emmenthaler, 250 gram Gruyere, 125 gram paddestoelen naar keuze, 1 el boter, 250 cc droge witte wijn + 4 el, knoflookpoeder, zout, peper, nootmuskaat, 1 el maizena


Verder heb je nodig


Caqulon, rechaud, rasp


Heerlijke kaasfondue ! Gisteravond gegeten en wij vonden het zalig, zeker voor herhaling vatbaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de beide kaassoorten. Paddestoelen schoonmaken en fijn hakken. Maizena los roeren met 4 el wijn.

Bereidingswijze

Boter in de caqulon laten smelten en paddestoelen even smoren. Wijn erbij gieten en aan de kook brengen. Met knoflookpoeder, zout en peper op smaak brengen. Beetje bij beetje de kaas toevoegen. Al roerend zachtjes laten koken tot er een gladde massa ontstaat. Maizenapapje toevoegen en roeren tot de fondue bindt. Op smaak brengen met nootmuskaat.

Serveertip

Stokbrood erbij. Ik heb dit gemaakt met cantharellen, heerlijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top