1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Amaretto
  6. Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2008

Ingrediënten 4 personen


75 gram gedroogde abrikozen
1,5 dl sinaasappelsap van Prominent
75 gram suiker
250 gram mascarpone
125 cc slagroom
100 gram bitterkoekjes
4 eetlepels Amaretto di Saronno



Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto
Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap,
draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer.
Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozen-puree door.
Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en Amaretto door het abrikozenmengsel.
Schep de mousse in een schaal of eenpersoons coupes.
Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast.

Serveertip

Garneer de mousse eventueel met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.

Tip:
Gebruik eens cantuccini koekjes van Cafè Poccardi in plaats van bitterkoekjes.
Eet smakelijk.

Bron

Albert Tielemans Topkok.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top