Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kaasquiche van 4 kaassoorten

Kaasquiche van 4 kaassoorten

Door: hermien_kg

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2008

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel zachte boter of olijfolie
1 rol bladerdeeg (Danerolle) voor 1 quiche
100 g. geraspte Parmezaanse kaas
100 g. Gorgonzola
100 g. Camembert
100 g. Emmentaler
2 losgeklopte eieren
1/8 liter slagroom
50 g. geroosterde pijnboompitten
1 zakje rucola
versgemalen peper en grof zeezout
1 ruime quiche vorm


Tags


Met rucola en pijnboompitten

Lees meer: de quiche top 10

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrijk de quiche vorm met zachte boter of olijfolie en drapeer hierin het kant en klare deeg.
Druk het deeg goed aan.
Snijd het deeg dat over de quiche vorm heen hangt eraf.
Prik daarna met een vork gaatjes op alle plaatsen in het deeg.
Bak het deeg eerst ca. 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200C. gaar, zonder het deeg teveel te laten kleuren.
Zet de quichevorm op het aanrecht.
Snijd in de tussentijd de kaassoorten in kleine stukken.
Vermeng de kaas daarna met de eieren en slagroom en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
Giet de kaasmassa in de quiche vorm en bestrooi het met de pijnboompitten.
Bak de quiche vervolgens in een voorverwarmde oven op 220C in ca. 15 minuten goudbruin en zodanig dat alle kaas goed is gesmolten.

Tags

Serveertip

Succestip:
Bereid de quiche van tevoren zonder de rucola en zet het vlak voor het serveren in een hete oven op 240C.
Strooi op het laatst de rucola over de quiche.

Bron

Spar Succesrecepten



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermien_kg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top