Roergebakken witlof

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-04-2008
  • Roergebakken witlof

    Roergebakken witlof

    Roergebakken witlof

Zoef, zoef! Dit staat zo op tafel! Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 struiken Witlof
Kruidenboter
Geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijdt de witlof overdwars in kleine reepjes
Verwijder de bittere en harde stukjes die in de kern zitten (lekker voor je cavia!)

Bereidingswijze

Verhit in een koekpan wat kruidenboter, niet te veel, het gaat om de smaak
Smoor de witlof 7 minuten
Meng met geraspte kaas en bak nog even tot de kaas gesmolten is

Bron

eigen recept

Serveertip

De witlof is ook heerlijk om te mengen met 'fluffy' aardappelpuree, geserveerd met een gemende salade en kip
In de winter een waardige aanvulling met een pittige stoofschotel of hachee
Wil je de witlof als bijgerecht of alleen als hoofdgerecht serveren, dan kun je het verrijken met wat klein gesneden plakjes katenspek en als laatste fijngesneden peterselie toevoegen, dan ziet het er ook nog vrolijk uit!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moedertjeh52 avatar
moedertjeh52 12-04-2008

Hoi lieverd heb dit recept gisteren gemaakt en het was echt heerlijk,dit zal ik zeker vaker zo doen hoor,groeten Anny

stiny26 avatar
stiny26 06-04-2008

Lijkt me erg lekker neem het mee. Bedankt groetjes Micky

moedertjeh52 avatar
moedertjeh52 05-04-2008

Dank voor dit heerlijke recept,groeten Anny

orphan avatar
orphan 03-04-2008

eenvoudig maar lekker

provo avatar
provo 01-04-2008

Heb je recept meegenomen en ga dit vanavond proberen. Ik ben de enige hier in huis die witlof lust en heb van mijn schoonvader prachtige, zelfgekweekte witlof gekregen. laat je nog wel weten of het lekker was. Groetjes van Tamara.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten