Roergebakken witlof
- Belgisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 01-04-2008
Zoef, zoef! Dit staat zo op tafel! Eet smakelijk!
Ingrediënten 2 personen
3 struiken WitlofKruidenboter
Geraspte kaas
Voorbereiding
Snijdt de witlof overdwars in kleine reepjes
Verwijder de bittere en harde stukjes die in de kern zitten (lekker voor je cavia!)
Bereidingswijze
Verhit in een koekpan wat kruidenboter, niet te veel, het gaat om de smaak
Smoor de witlof 7 minuten
Meng met geraspte kaas en bak nog even tot de kaas gesmolten is
Bron
eigen recept
Serveertip
De witlof is ook heerlijk om te mengen met 'fluffy' aardappelpuree, geserveerd met een gemende salade en kip
In de winter een waardige aanvulling met een pittige stoofschotel of hachee
Wil je de witlof als bijgerecht of alleen als hoofdgerecht serveren, dan kun je het verrijken met wat klein gesneden plakjes katenspek en als laatste fijngesneden peterselie toevoegen, dan ziet het er ook nog vrolijk uit!
Laatste reacties
Hoi lieverd heb dit recept gisteren gemaakt en het was echt heerlijk,dit zal ik zeker vaker zo doen hoor,groeten Anny
Lijkt me erg lekker neem het mee. Bedankt groetjes Micky
Dank voor dit heerlijke recept,groeten Anny
eenvoudig maar lekker
Heb je recept meegenomen en ga dit vanavond proberen. Ik ben de enige hier in huis die witlof lust en heb van mijn schoonvader prachtige, zelfgekweekte witlof gekregen. laat je nog wel weten of het lekker was. Groetjes van Tamara.