1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. witlofsoep

witlofsoep

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2008

Ingrediënten 4 personen


* 1 ui
* 1 kg witlof
* 25 g boter
* 30 g bloem
* 1,2 l kippenbouillon
* 2 dl room
* 3 eidooiers
* zout, peper
* 2 gerookte forelfilets
* 1 zoetzure appel
* bosje kervel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd deze in stukken. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en witlof. Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Afblussen met de kippenbouillon en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Meng de room met de eidooiers en voeg deze toe. Laat de soep nu niet meer koken. Snijd de forelfilets, de appel en de witlof in blokjes en meng dit. Serveer de soep samen met het garnituur in kommen. Ganeer met kervel.

Bron

Rudolf van veen taste of life



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top