1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. garnalenkroketjes

garnalenkroketjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-03-2008

Ingrediënten 4 personen


12 tot 15 stuks

* 2 sjalotten
* half bosje bieslook
* 125 g boter
* 100 g bloem
* 1 dl witte wijn
* 4 dl visbouillon
* zout en peper
* 250 g Hollandse garnalen (grijze garnalen)
* 4 eiwitten
* bloem
* paneermeel
* olie om te frituren



Wist u dat er maar liefst 250 soorten garnalen bestaan? De bekendste garnaal is de grijze garnaal, ook wel Noorzeegarnaal genoemd, maar in de volksmond beter bekend als de Hollandse garnaal. Een heerlijke delicatesse waar eindeloos mee te variëren is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotten. Hak de bieslook. Smelt de boter en fruit de sjalotten ca 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.

Afblussen met de witte wijn en schenk de visbouillon hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus en laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur. Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van 2 x 5 cm. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee schalen.

Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel.

Verhit de olie tot 180 °C en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar.




I

Serveertip

Lekker met salade en gefrituurde peterselie.

Bron

Rudolf van veen tasste of life



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top