1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Rabarberflip

Rabarberflip

Door: professoroud

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gr rabarber, 5 eetl water; 1 mespuntje kaneel; 5 eetl honing; 150 gr gehakte amandelen, 4 beschuiten; 2,5 dl room; 1 mespuntje vanillepoeder; takje munt


Rabarberflip
Rabarberflip

De rabarber bulpt weer de grond uit. Tijd dus voor rabarberrecepten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en schil de rabarber en snij de stelen in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe de rabarberstukjes methet water en de kaneel in een pan en breng het aan de kook. Na ca. 6 minuten gekookt te hebben, wordt het vuur uitgezet en de honing toegevoegd. Laat de moes afkoelen. Rooster de gehakte amandelen licht in een droge koekenpan, maal de beschuiten fijn in een keukenmachine (met de hand kan ook gemakkelijk); roer beschuit en amandelen door elkaar en klop de room samen met de vanillepoeder stijf.

Serveertip

Wissel in hoge glazen lagen van rabarbermoes af met lagen van het beschuitmengsel en lagen room. De bovenste laag moet uit room bestaan. Garneer deze laag met een munt blaadje.-

Bron

Landleven



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top