1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

Door: john15

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2008

Ingrediënten 4 personen


400 gr. spaghetti, 1 bakje kerstomaten, 3 teentjes knoflook, 1 zak rucola, olijfolie, zout en peper, vers geraspte parmezaan,


Verder heb je nodig


Oven, keukenmachine

pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten
pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

Pesto van rucola, weer eens wat anders.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de tomaten doormidden, doe ze in een ovenschotel en bestrooi ze met wat grof zout, versgemalen peper, en een gesnipperd teentje knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Bereidingswijze

Maak de pesto: doe de rucola met de twee gepelde knoflookteentjes en 1 dl. olijfolie in de keuken machine en mix alles tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta al dente, giet af en vermeng onmiddellijk met pesto en tomaatjes. Dien op met wat verse rucola en vers geraspte parmezaan.

Bron

Tijdschrift



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top