pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2008

pesto van rucola, weer eens wat anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. spaghetti, 1 bakje kerstomaten, 3 teentjes knoflook, 1 zak rucola, olijfolie, zout en peper, vers geraspte parmezaan,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, keukenmachine

Voorbereiding

snijd de tomaten doormidden, doe ze in een ovenschotel en bestrooi ze met wat grof zout, versgemalen peper, en een gesnipperd teentje knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Bereidingswijze

Maak de pesto: doe de rucola met de twee gepelde knoflookteentjes en 1 dl. olijfolie in de keuken machine en mix alles tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta al dente, giet af en vermeng onmiddellijk met pesto en tomaatjes. Dien op met wat verse rucola en vers geraspte parmezaan.

Bron

tijdschrift

Laatste reacties

kmuurling avatar
kmuurling 04-04-2013

Gister geprobeerd. Een aanrader. Alle kinderen waren er ook dol op. Eenvoudig, snel en goedkoop en een heerlijke smaaak!!!!!!

lapaulina avatar
lapaulina 02-04-2013

Vanavond gelijk gegeten en het was erg lekker! Fijn basic gerecht, snel klaar en niet duur.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten