Pikante Goulash

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

De vurige paprikapoeder en de hoeveelheid knoflook maken deze goulash lekker pittig. Het gerecht is makkelijk te maken en bij ons altijd een groot succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 1000 gram doorregen riblappen in dobbelstenen
  • 2 grof gesnipperde uien
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 30 gram boter
  • 6 flinke tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 1/2 el scherpe paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaadjes
  • 1 takje verse thijm
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kleine maggiblokjes
  • 4 rode paprika's in reepjes
  • 3 aardappels in dobbelsteentjes
  • 300 ml water
  • 100 ml rode wijn
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een flinke braadpan

Voorbereiding

Haal een half uur voor bereiding het vlees uit de koelkast. Snijd alle groente en het vlees.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en braad hierin het vlees in 2 delen rondom bruin. Doe het in de braadpan en bak de uien, spekblokjes en knoflook lichtbruin. Strooi over het vlees de paprikapoeder en de karwijzaadjes. Verkruimel de maggiblokjes erboven. Schep hierover het uienmengsel. Verwarm in de koekenpan even het water en de wijn en voeg dit toe. Schenk het over het vlees. Leg de thijm en het laurierblaadje erop.Sluit de pan en laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven. Voeg nu de paprikareepjes, de aardappelblokjes en de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel nog ongeveer 3 kwartier zacht pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Serveer de goulash met knapperig witbrood of rijst, een schepje zure room en een stevig glas rode wijn.
Ik vries altijd een deel in. Dat is een keer koken, twee keer smullen. :N

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten