Honingwafels
- 20-30 min.
Honingwafels, recept voor ca. 8 stuks.
Ingrediënten
150g zachte boter3 eieren270g bloem1 theelepel bakpoeder250ml melk4 eetlepels honing1 mespuntje zoutpoedersuiker om te bestrooienVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2631,44 kcal |
Koolhydraten | 270,83 g |
Eiwitten | 62,26 g |
Vetten | 142,02 g |
Benodigdheden
Wafelijzer
Voorbereiding
Vet het wafelijzer in, klap het dicht en warm het op.
Bereidingswijze
- Klop de boter met de honing, eieren en het zout luchtig.
- Meng de melk erdoor en vervolgens de bloem en het bakpoeder.
- Doe steeds ongeveer 2 eetlepels deeg op het midden van het onderste bakvlak en sluit het wafelijzer.
- Bak elke wafel in ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Leg de wafels die klaar zijn op een ovenrooster en bestrooi ze nog warm met poedersuiker.