1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Sorbetijs
  5. Meringues met mango en pistachenootjes

Meringues met mango en pistachenootjes

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-03-2008

Ingrediënten 4 personen


3 grote eieren, op kamertemperatuur
150 gr fijne suiker
3 eetlepels citroensap
1 theelepel maïzena
1 zakje ongezouten pistachenootjes, gepeld
3 eetlepels honing
1 mespunt saffraan, uit envelopje
1 mango, gewassen en in 8 dunne plakken gesneden
4 bolletjes sorbetijs mango


Verder heb je nodig


Mixer
bakplaat, bekleed met bakpapier


Meringues met mango en pistachenootjes
Meringues met mango en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf ( het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en de 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maïzena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekepan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rst van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met een bolletje mango sorbetijs



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baronmunschausen


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baronmunschausen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top