Loempia met appel, rozijnen en peperkoek met kaneelroom

  • Fusion, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2008

De kleinsten.zijn er gek van.....!
Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
- 4 appels (jonagold)
- 2 eetlepels rozijnen
- Honing
- 4 sneetjes peperkoek
- Klontje boter
- 5 l room
- 5 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kaneel poeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Schil de appel en snij hem in brunoise (kleine blokjes).
- Snij ook de peperkoek in brunoise (probeer ze in even grote blokjes te snijden al de
appelblokjes).

Bereidingswijze

- Bak de appel- en peperkoekblokjes aan in een klontje boter, strooi er ook de rozijnen over en 2 eetlepels suiker.
-Bak de appeltjes mooi bruin en gaar.
- Leg de loempia vellen open en bestrijk de randen van de vellen met honing.
-Hierdoor kunnen we de loempia's mooi dichtplooien.
- Vul nu de vellen met enkele lepels van onze appel mix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
- Leg de loempia's op een boterpapier in de oven en bak hem krokant op 180 graden.
- Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.

Bron

jeroen

Serveertip

- Dresseer de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

laatje11 avatar
laatje11 10-10-2010

Ik ben ze nu aan het maken. Mijn ouders komen eten en mat een bolletje ijs erbij komt dat helemaal goed! Bedankt voor je recept!

pejramakers avatar
pejramakers 13-05-2008

Werkelijk een heerlijk nagerecht. Iedereen heeft ervan gesmuld! Met een bolletje ijs erbij ook erg geslaagd!

kimbaminou avatar
kimbaminou 23-04-2008

Lijkt me lekker. Neem ik graag mee.

willeke-s avatar
willeke-s 31-03-2008

Dank je Marc ! Groetjes Willeke.

menge161 avatar
menge161 29-03-2008

Hoi Deon, Dat wordt smullen van je appelloempiaatjes! Bedankt. Groetjes en fijn weekend, Trudy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten