Loempia met appel, rozijnen en peperkoek met kaneelroom

  • Fusion, Nagerecht
  • 20-30 min.

De kleinsten.zijn er gek van.....!
Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
- 4 appels (jonagold)
- 2 eetlepels rozijnen
- Honing
- 4 sneetjes peperkoek
- Klontje boter
- 5 l room
- 5 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kaneel poeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Schil de appel en snij hem in brunoise (kleine blokjes).
- Snij ook de peperkoek in brunoise (probeer ze in even grote blokjes te snijden al de
appelblokjes).

Bereidingswijze

- Bak de appel- en peperkoekblokjes aan in een klontje boter, strooi er ook de rozijnen over en 2 eetlepels suiker.
-Bak de appeltjes mooi bruin en gaar.
- Leg de loempia vellen open en bestrijk de randen van de vellen met honing.
-Hierdoor kunnen we de loempia's mooi dichtplooien.
- Vul nu de vellen met enkele lepels van onze appel mix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
- Leg de loempia's op een boterpapier in de oven en bak hem krokant op 180 graden.
- Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.

Bron

jeroen

Serveertip

- Dresseer de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten